Daune Asigurari
  • Daune Asigurari

 

Firma noastra efectueaza in regim de urgenta reparatii motociclete cu daune rezultate in urma accidentelor asigurate de toate firmele de profil din Romania, atat CASCO cit si RCA.

Reparatiile precum si instrumentarea dosarelor de dauna se fac cu o transparenta totala, clientul  cunoscand in amanumtime exact modalitatea de reparatie precum si termenii aproximativi de predare a motocicletei. Motocicletele se elibereaza la sfarsitul reparatiilor fara a fi nevoie confirmarea platii de catre firma de asigurare.

Mentionam ca in cazul unei reparatii la noi in service, clientul nu plateste devizul estimativ si nici eventualul transport al unei motociclete nedeplasabile catre unitatea noastra.

In momentul de fata , efectuam reparatii pentru daune asigurate de urmatoarele Societati de Asigurare Reasigurare:

Group Ama

Allianz Tiriac

Euroins

City Insurance

Asirom

Omniasig

Uniqa Asigurari


Se pot face constatari si deschideri dosare dauna in Service-ul nostru numai pentru motociclete nedeplasabile.

Suplimentarile si lucrarile adiacente identificarii pieselor suplimentare descoperite ca avariate se fac in service-ul nostru in regim de urgenta dupa deschiderea dosarului de dauna.

NU solicitam si NU incasam avansuri sau contravaloare reparatie pentru motociclete avariate implicate in dosare de dauna. Predam motocicletele catre propietar,imediat dupa terminarea reparatiei, fara a fi conditionat de plata efectiva a reparatiei de catre firma de asigurari.

Pentru a fi vazute diferite reparatii in relatia cu asiguratorii  accesati pagina de lucrari efectuate


Ce e de facut cand sufar un accident sau constat o dauna?Pasul 1

In primul rand, este necesar sa nu il strangeti pe vinovat de gat.....cu toate ca simntiti o frustrare continua si va vine sa il trimiteti sa orbiteze printre stele , mai ales cand va uitati la motocicleta. Eventualele conflicte aparute intre dumneavoastra si ceilalti implicati, nu fac decat sa  atraga implicarea autoritatilor si a masurilor de cercetare, complica desfasurarea dosarelor de dauna. Cautati sa fiti cat mai calmi ,exacti si conformi cu realitatea in declaratii. Este de ajutor orice poza facuta la locul accidentului sau filmarile de la camerele de supraveghere din zona. Este recomandat sa faceti dvs. poze la locul accidentului , la auto vinovat si la pozitia autovehiculelor dupa accident.

De urmatoarele informatii veti avea nevoie in completarea formularelor de despagubire:

  • Locul exact – adresa, repere, km in dreptul caruia s-a petrecut daca sunteti in afara localitatii;
  • Sensul vostru si al vehiculelor implicate;
  • Ora la care s-a produs accidentul;
  • Daca sunt accidente mai grave cu vatamare corprala, va ajuta si numele martorilor oculari;
  • Documentele celorlalti soferi si autovehicule implicate; copii dupa RCA, taloane, permise auto, carti identitate soferi;
  • Daca accidentul este doar cu daune materiale veti avea nevoie de copii dupa constatarea amiabila;
  • Daca proprietarul este altul decat soferul, retineti ca va fi nevoie de delegatie, procura sau imputernicire; dupa caz.
  • Autorizatie de reparatie daca este nevoie(in mod normal pentru vandalism sau accident cu autor necunoscut);
Tot in cazul in care accidentul nu este cu vatamare corporala, puteti elibera locul accidentului dupa producerea acestuia pentru a nu ingreuna traficul. In cazul in care accidentul este cu vatamari corporale , se recomanda asteptarea autoritatilor.

Pasul 2


Este foarte important sa stiti ca exista un termen limita in care puteti anunta societatea de asigurari vizavi de dauna suferita. In cazul politelor RCA termenul este de 4 zile lucratoare iar in cazul politelor CASCO acesta variaza in functie de conditiile fiecarei companii. Informarea se poate face atat online – prin completarea unui formular – cat si prin telefon – veti suna la call-centerul companiei de asigurari. Acesta procedura este valabila in cazul in care motocicleta este deplasabila. In cazul in care motocicleta este nedeplasabila, poate fi adusa direct la noi in service cu un transportator, instiintat asiguratorul de acest fapt si de locatia unde poate fi facuta constatarea.

Pasul 3

Implica intalnirea cu un inspector de dauna si constatarea daunei. In functie de cate dosare de dauna sunt pe rol, constatarea poate avea loc a doua zi dupa accident sau dupa cateva zile. De regula, fiecare companie are un centru de constatare a daunelor dar exista, de cele mai multe ori, service-uri partenere care au program de constatari.

Pasul 4

Urmeaza o a doua programare, si anume la service-ul nostru. Vom incerca sa completam dosarul de dauna cu toate reperele defecte , urmand procedurile de suplimentare / reconstatare in regim de urgenta cu ajutorul asiiguratorului. Intr-un final vi se va prezenta un deviz, atat dumneavoastra, cat si companiei de asigurari, cu piesele, reparatiile si costurile implicate. Service-ul nostru  nu va incepe reparatiile decat dupa primirea acceptului de la compania de asigurari. Odata ce motocicleta intra in reparatie, va recomandam sa pastrati legatura cu cei de la service pentru a cunoaste in orice moment stadiul reparatiilor. Nr de telefon disponibile pentru astfel de relatii sunt : 0728875010 , 0728875011, 0722307401 , 021 3117520 sau [email protected] cu mentiune la subiect email numar dosar de dauna.


Conform legilor si vigoare, aveti termen 2 ani de la data deschiderii dosarului de dauna pentru a efectua reparatiile si a obtine depagubirea. Dupa acest termen dosarul se prescrie iar dauna, in cazul in care in sfarsit va veti decide sa o rezolvati, va fi suportata din buzunarul dumneavoastra.

Pe tot parcursul desfasurarii dosarului de dauna este bine sa pastrati o comunicare stransa cu service-ul nostru si cu asiguratorul pe email. Adresa noastra de email : [email protected] Persoana contact in relatia cu asiguratorii : Radu Bardac : 0722307401, zilnic L-V intre orelele 10.00-18.00.